Wim Hof over Koud Pilsen

Wim Hof over Koud Pilsen

Met de introductie van de warmkast krijgt ook de consument haar pilsje in een handomdraai warm. Onderzoekers zijn al jaren bezig met het zoeken naar een manier om dit proces te vereenvoudigen. Wim Hof, ook bekend als the Iceman, doet de dingen toch een beetje anders. Van jongens af aan is hij al bezig met het zogenaamde ”koud pilsen”. Onze nieuwsgierigheid werd direct gewekt toen wij dit hoorden. De redactie van Pilsnieuws had het genoegen om met Wim een interview af te mogen leggen.

Allereerst hartelijk dank dat wij u mogen interviewen Wim. U bent niet vaak meer in Nederland, dus bedankt dat u tijd wilde vrijmaken in u agenda, om Pilsnieuws en haar lezers te woord te staan.

Hoe ben je op het koud pilsen gekomen, Wim?

“Ik heb mijn weerbaarheid ten aanzien van koude en warmte zelf aangeleerd. Geïnspireerd door de Tibetaanse Tumotechniek (innerlijk vuur) wilde ik op zoek naar een meer tastbare vorm van yoga. Alles wat ik las over esoterie vond ik namelijk niet tastbaar genoeg en het vulde mijn zielsleegte niet. Koud pilsen doet dit wel!”

U heeft veel records op u naam staan. Op welk record bent u het meest trots, Wim?

”Ik hoor u denken, dat moet wel de 60 koude adtjes in een uur zijn. Maar dan kom je van een koude kermis thuis. Ik probeer erg op te passen met emoties zoals trots. In de kern lijkt het een leuke emotie om te voelen, maar is de trots misplaatst, dan kunnen er lelijke dingen gebeuren. Je had wel gelijk overigens, het is inderdaad de 60 koude rakkers binnen een uur.”

Steeds vaker hoor je dat mensen thuis ook aan het koud pilsen zijn. Wat vind u daarvan, Wim?

”Kijk, zoiets laat je natuurlijk niet koud. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niks doet weet je. Het is gewoon echt een movement aan het worden en daar ben ik zeker blij mee. De voordelen van het koud pilsen zijn ook ongeëvenaard.”

Ik hoor u zeggen dat er veel voordelen zitten aan het koud pilsen. Maar wat zijn de voordelen van het koud pilsen dan, Wim?

”Het grote verschil tussen warm en koud pilsen is vooral weerstand. Je bouwt een enorme weerstand en tolerantie op als je koud pilst. Ik hoor wel eens mensen die zeggen dat ze thuis dan wel koud afpilsen, maar verder gewoon warm pilsen. Zo moet het dus niet! ik zou ook mensen willen oproepen om je warmkast uit huis te halen. Het valt en staat allemaal bij gemak en comfort. Natuurlijk krijg je een warm halve leo sneller weg dan een koude. Maar het punt is dus juist dat je de grenzen van je eigen kunnen opzoekt. Je kan een blik uit de winkel halen, maar wat haalt het blik uit jou?”

Wat is de beste leeftijd om te beginnen met pilsen, Wim?

”Het is net als met de temperatuur van een lager, hoe lager, hoe beter. Meer is het eigenlijk niet. ook voor jezelf blijven nadenken mensen.”

Heb je nog een frisse blik voor de lezers, Wim?

”Geef haters altijd de cold shoulder.”

Dit belangrijke nieuws delen:

Jamai Tyrone Overschonck

Jamai is in 1987 afgepilsd aan de Universiteit van Leiden. Na zijn studie nam hij zijn kennis mee naar de redactie van Pilsnieuws, waar hij al ruim 30 Jaar, al grappend en grollend, zogenaamde pilsartikelen schrijft. In zijn vrije tijd is hij veelal in de kantine van de lacrosse vereniging te vinden.