“Eén slok is geen slok”, aldus onderzoekers universiteit Giethoorn

“Eén slok is geen slok”, aldus onderzoekers universiteit Giethoorn

Een biertje is meer dan alleen een biertje, daar zijn we het allemaal wel over eens. Onderzoekers van de plezierafdeling aan de universiteit van Giethoorn kwamen afgelopen dinsdag echter tot een schokkende conclusie: Eén slok is geen slok.

Consensus werd bereikt binnen het onderzoeksteam van meneer Professor Doktor Dr. Hans Konker – onder zijn collega’s ook wel bekend als “Honker” – toen duidelijk leek te worden dat één slok eigenlijk helemaal geen slok is. Aan de prestigieuze universiteit in Giethoorn wordt al jaren onderzoek gedaan naar leuke zaken, maar bij deze uitkomst stond zélfs zijn ervaren onderzoeksteam versteld. “Ja, je schrikt er toch wel even van,” legt Honker uit. “En ik krijg heel wat vragen over de resultaten, maar dat is vooralsnog allemaal top secret.”

Tijdens het interview valt het onze correspondent op dat er een verdachte geur hangt in het laboratorium. “Ja toch,” lacht Honker. “We doen hier nogal wat onderzoek naar leuke dingen. Veel gezelligheid. We zoeken nog een leuke meid voor onze open stageplaats.”

Mochten de onderzoeksresultaten overeind blijven in het peer review proces, dan betekent dit dat er een radicale verandering in het huidige alcoholbeleid moet komen. In het verlengde van de resultaten, zo stelt Honker, kan je tien bier opdelen in individuele slokken. En gezien één slok dus geen slok is, heb je dus eigenlijk helemaal geen alcohol genuttigd, en zou je gewoon achter het stuur moeten kunnen. Op de opmerking dat men zich na tien bier toch daadwerkelijk anders voelt, antwoordt Honker: “Ja, dat is zeker zo. Maar dat is niet de reden dat je niet achter het stuur mag zitten. Dat is een andere reden, die we niet hebben onderzocht.”

Dit belangrijke nieuws delen:

Klaus Slokgaar

Klaus is een echte kenner op het gebied van pils. Zijn familie is op verjaardagen altijd sprakeloos van zijn diepgaande expertise en enthousiasme als het over pils gaat. Onder zijn collega's staat hij bekend om zijn humoristische en inzichtvolle uitspraken zoals ‘Een goede borrel is ook een goede borrel.’