Kerstactie bekend van stichting ‘Het Vergeten Blik’

Kerstactie bekend van stichting ‘Het Vergeten Blik’

Dit jaar vragen wij extra aandacht voor stichting ‘Het Vergeten Blik’, waarbij onfortuinlijke Nederlanders voorzien worden van hun eigen zesvoudige cilinderpakket om de feestdagen warm en goud door te brengen. 

“Het was schrijnend om te zien dat zo veel Nederlanders zich niet bewust zijn van het feit dat er nog steeds mensen zijn die droog de kerst door moeten; dat gun je niemand.”, aldus Maarten Blikmeijer, oprichter van ‘Het Vergeten Blik’. 

Maarten heeft een tumultueus verleden, waarin pilsloze feestdagen vaak de hoofdrol speelden. “Het was niet makkelijk bij ons thuis. Na een lange dag werken had mijn vader vaak geen puf meer om ons te voorzien van een adequate hoeveelheid gerstenat.”, vertelt de oprichter met een hoorbare klok in zijn keel. 

“Het was dan ook aftellen tot moeder hem zou verlaten. Toen zij er in ‘83, op kerstavond notabene, achter kwam dat mijn vader vaak na zijn werk én in het weekend naast de pot pilste met zijn secretaresse, viel dat als Kanonslag bij heldere hemel. Sindsdien is elke beschonken feestdag uitgebleven. Dat zou niemand mee moeten hoeven maken. ”

Tegengeluid

Beroeps-criticus Harold Melkveger kijkt echter sceptisch naar het plan van Blikmeijer. “Toen ik hoorde van Maarten’s idee was ik in eerste instantie natuurlijk laaiend enthousiast, maar al snel speelden er een hoop praktische vragen op. Zitten er wel genoeg uren in de kerstdagen om met iedereen het glas te heffen? Welk buurtcentrum is groot genoeg om al met al die mensen in gezelschap ons vloeibare feestmaal te nuttigen? Hoe komen we er achter welk pilsmerk de voorkeur geniet bij de doelgroep? Als u het mij vraagt is dit plan gedoemd te mislukken.” 

Maar Maarten Blikmeijer zou Maarten Blikmeijer niet zijn als hij deze beren op de weg vroegtijdig lam gelegd zou hebben. “Het is ons wel duidelijk dat het doel om met iedereen persoonlijk de kan te klinken vele ordes van grootte te ambitieus is, daarom komen we deze winter met een haalbare oplossing. Iedereen kan bij zijn of haar lokale supermarkt een cilinderbon bemachtigen om zichzelf eenmaal te voorzien van een zespak engelengoud. Wij vragen daarbij ook aan de doelgroep zelf de verantwoordelijkheid te nemen deze te nuttigen tijdens de kerstdagen om zo een warme, tedere en licht onzedelijke kerst bij ieder individu te realiseren. 

Want als iedereen met zichzelf pilst, wordt er met iedereen gepilst. “ ~ Maarten Blikmeijer, Stichting ‘Het Vergeten Blik’

Dit belangrijke nieuws delen:

Albert Gietgleuf

Albert Gietgleuf staat bekend om zijn warme verschijning bij feesten en andere publieke aangelegenheden. Zijn vrienden doopte hem om tot de 'Vortex' nadat hij luidruchtig een interview van Buitenhof verstoorde door een flesje bier binnen een schamele 546 milliseconden weg te toveren in zijn slokdarm. Sindsdien is Albert in het openbaar niet meer gespot. De geruchten gaan rond dat hij zijn volgende ludieke TV stunt voor 2024 achter gesloten deuren aan het voorbereiden is. Tot die tijd kunnen wij enkel speculeren over de aanstaande prestaties van de 'Vortex'.