Tweede kamer wil gerst verbannen in Gelderland

Tweede kamer wil gerst verbannen in Gelderland

Fractieleden van de AIVD hebben een wetsvoorstel ingediend waarin het mogelijk verboden wordt om “pils-achtige dranken” te verbieden in Gelderland. Een van de argumenten van de Altijd onder InVloeD beweging is dat consumptie in de bovengenoemde regio ondermaats is en daarom economische sancties moeten worden opgelegd. Uit onderzoek van het bekende Dranktank team van de Giethoornse universiteit zijn deze feiten uit het blik onthuld.

Nationale pilsconsumenten reageren lovend op dit voorstel, waaronder ook de redactie van Pilsnieuws.nl. Talloze provincies in ”Nederland” houden zich al talloze eeuwen aan het zogenoemde Pils covenant; een mondelinge doch relevante afspraak waarin leider en burger pils moeten consumeren. Dit om de eendrachtigheid binnen de provincie te waarborgen. Alle provincies in Nederland hebben zich, tot voorheen, keurig aan deze belangrijke afspraak weten te houden. Helaas valt het te betreuren dat Gelderland op vierde jaar op rij te weinig alcoholische pilsjes heeft geconsumeerd.

Het covenant, geroemd door haar bekende leus “Zeij gulten Pilsch genutiggen zolang den aarden draaienden zeijn” is ontstaan ten tijde van de oprichting van de VOC. Deze handelaars wisten met veel bravour drankjes aan boord te nuttigen om de tijd goed door te komen.

Opvallend is de strook waarin het minste alcohol wordt genuttigd. Deze band, ook wel het De Verband, is een rechte lijn door de provincie heen. Hij loopt parallel aan de Betuwelijn en is de belangrijkste route voor pils export in Nederland. Desalniettemin is het frappant dat er alsnog weinig pils wordt verslonden in dit gebied.

Pils- en Gelderland-expert Klaus Slokgaar heeft er wel een verklaring voor.
“Ik denk dat het met de inname van pils te maken heeft. Gelleflinkeraars, de correcte term voor inwoners van deze provincie, vertonen een afgunst voor pils. Dat komt door ongelooflijke hoeveelheden lood die zich in het drinkwater bevindt. Daar word je wel een beetje achterlijk van”.

Wanneer het kabinet terugkomt van het zomerreces zal er een stemming plaatsvinden over het verbannen van gerst in de provincie. Laten wij hopen dat DEN HAAG voor het eerst in hun lange bestaan van pils ontkenning eenduidig in haar straf blijkt te zijn. Tot die tijd drinken wij, de normale Nederlanders, onze warme™ liters pils gewoon door.

Dit belangrijke nieuws delen:

Henry “Adje” Blikhoven

Henry "Adje" Blikhoven gaat al jaren mee als correspondent voor Pilsnieuws en maakt furore met zijn scherpe artikelen. Dé rots in de branding voor bierliefhebbend Nederland.