5 Tips om de winter door te pilsen
Met de toenemende druk vanuit Den Haag op het volk om door te blijven pilsen ongeacht verwarring, verdriet, en een lichte (tevens zorgelijke) algemene afname in pilsmanie krijgt de redactie van Pilsnieuws veel lezersvragen zoals ‘’Hoe pils ik de winter door?’’ en ‘’Ik ril wel maar niet echt door de kou. Hoe kan dit?’’. Tijdens de vaste maandagochtendborrel op kantoor heeft het team de vijf beste tips op een rij gezet.
1. Zet de temperatuur van je warmkast wat omlaag
‘’Het is niet erg om een pils koud te drinken. Van een koude rakker gaat niemand dood.’’ oppert redacteur Rik McSlik. ‘’Zet die warmkast gewoon wat lager joh. Geen haan die er om kraait.’’ Tijdens de borrel legt Rik ons de voordelen van het koud pilsen uit. “’ Ik zag het eerst Wim Hof doen. Het schijnt heel goed voor je bloedsomloop te zijn.’’
2. Gebruik een pils besparende douchekop.
Ik heb hem thuis ook.
3. Haal je pils op de markt.
Veel mensen zien de markt over het hoofd bij het halen van hun wekelijkse kratten. Uit cijfers van het I.P.A. (Institute for Positivity of Alcoholism) blijkt dat 2/3 van de studenten geen van hun pils van de markt haalt. Dit moet anders! Pilskraampjes zijn op iedere markt te vinden en voor de oudere generatie is een bezoekje doorgaans vaste prik.
4. Koop vaker huismerk pils.
Natuurlijk snappen we dat je graag met je maten van A-merk pils zoals “AH Basic Lager” geniet. Maar wees je er bewust van dat er goeie alternatieven op de markt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Hazyhopper van Butjesblik, of voor de grotere dorst, grijp eens wat vaker naar de Dors.
5. Drink hem goed leeg.
Te vaak zien wij op de redactie nog dat pilsjes niet goed leeg gedronken worden. Giet deze met gebruik van een trechter over in het achterste compartiment van de Warmkast en pils het op met het kraantje onderin. ‘’Sinds ik mijn blik helemaal leeg drink, bespaar ik honderden liters per maand.’’
Volgens Jeroen Doorstroom, filantroop, ondernemer, en levensgenieter, is het helemaal niet gek dat pilsjes niet helemaal worden opgedronken. ‘’Bij pilsen gaat het niet alleen om temperatuur maar ook om tijd – je kan niet snel genoeg aan de volgende beginnen.’’