Politie: “Pas op voor potentieel lekkere pilsjes”

Politie: “Pas op voor potentieel lekkere pilsjes”

De landelijke politie adviseert dringend om éxtra voorzichtig te zijn met van die pilsjes, omdat ze potentieel zo goed smaken. Er wordt dus niet zozeer gewaarschuwd om voorzichtig te zijn in de nabijheid van café’s, bierbrouwerijen of -verkopers, maar juist in het bezit van de pilsjes zelf. “Soms lijkt zo’n rakker in eerste instantie niet zo lekker te zijn, maar als men er een tweede slokje van neemt wordt het een stuk lekkerder, daar dient iedereen zich bewust van te zijn.”

Gezagvoerders bij de politie zijn van mening dat het in bijna alle gevallen van essentieel belang is is om nóg een grote slok te nemen. “Het is aan ons, de vaderlander, om te bepalen welke pilsjes nou écht lekker zijn. Zo houden we onszelf en onze naasten scherp”, zo luidt het officiële advies.

“Als iedereen zich aan dit advies houdt, wordt het een heel gezellige winter,” aldus hoofdcommissaris Gert Grijpzak. “We hopen dus ook dat we de rest van het jaar geen half opgedronken flesjes en blikjes meer aantreffen op straat.”

Gert Grijpzak, onder fans van de politie ook wel bekend als “De Garnizoen-Het Goedzak Gloepert“, alom geliefd vanwege zijn heldhaftige optredens in de fictieve kinderboeken “Het Mysterie van de KippenSnipper”, “Gore Zaakjes op het (School)plein”, en “Het Geheim van de Bierkelder” roept dus op tot een gezamenlijke inspanning om dit fenomeen te bestrijden. Hij benadrukt dat het nu belangrijker dan ooit is dat we de kracht van het collectief benutten.

“Als we geen actie ondernemen kan dit uitlopen tot een groot gevaar. We weten bijvoorbeeld ook niet wat de lange termijn-effecten zijn van het laten staan van een half-afgepilste rakker.” voegt Grijpzak toe, een uitdrukking van zorg en lichte paniek op zijn gezicht.

Het mag duidelijk zijn: de grootste vijand is niet de pils zelf, maar de vragen die zij ons als collectief bewustzijn brengt. Terwijl de herfst zich aankondigt moeten wij, de dappere inwoners van dit land, waken voor het stiekeme gevaar dat in elk flesje schuilt. Het gevaar van onwetendheid. Het gevaar dat zich in feite manifesteert als vraag: “Is deze óók lekker?” Proost, en neem dus altijd die extra slok.

Dit belangrijke nieuws delen:

Klaus Slokgaar

Klaus is een echte kenner op het gebied van pils. Zijn familie is op verjaardagen altijd sprakeloos van zijn diepgaande expertise en enthousiasme als het over pils gaat. Onder zijn collega's staat hij bekend om zijn humoristische en inzichtvolle uitspraken zoals ‘Een goede borrel is ook een goede borrel.’